IJsvogel Whisky

Sinds 2012 produceren wij ook Whisky.

IJsvogel Whisky PX whisky 50 months, 6de botteling 2020

Gestookt en gelagerd in juli 2016. Na een periode van 50 maanden (4 jaar) wordt deze whisky gebotteld op 46%. De bijzondere smaak dankt de whisky aan de lagering op Pedro Ximénez Sherry Cask, welke vele jaren is gebruikt voor deze sherry.
PX sherry is een uitzonderlijk zoete sherry met een bijna ondoorzichtige donkerbruine kleur. Door de druif eerst 10 tot 15 dagen in de zon te laten drogen alvorens deze ‘rozijnen’ te persen, wordt de basis van deze sherry gemaakt. Door de wijn langere tijd op eikenhouten vaten te laten rijpen ontstaan er fruitige aroma’s van vijgen en noten en bovenal rozijnen. Deze smaken zijn terug te vinden in de 6de botteling van de IJsvogel Whisky. Weer een unieke ijsvogel whisky die zijn weerga niet kent.
Pedro-Ximénez is een witte druif die voornamelijk gebruikt wordt om een gelijknamige sherry van te maken. De druif wordt voornamelijk verbouwd in Spanje en wel in de Denominacion de origen. Er gaan verschillende verhalen over de oorsprong van de druif. Eén van de verhalen is dat de druif in de 16e eeuw zou zijn meegenomen uit Nederland door een soldaat van Karel V genaamd ‘Pedro Siemens’.

De eerste whisky is in 2012 op het vat gegaan en is in Oktober 2015 gebotteld.

Productbeschrijving

IJsvogel whisky  is een single cask(port) whisky van drie jaren op wisselende temperatuur gelagerd. De eerste cask(325 flessen) was binnen een week uitverkocht.

De tweede cask is iets anders als de eerste, de whisky heeft 18 maanden op een bourbon vat gelegen en 18 maanden op een port vat. (uitverkocht)

De derde Cask heeft 4 jaar gelagerd, 3 jaar op bourbon en 1 jaar op een port vat.  (uitverkocht)

De vierde Cask heeft 3 jaar gelagerd, 12 maanden bourbon, 13 maanden port, 12 maanden finished sherry. (uitverkocht)

Het vierde vat Whisky is gebotteld. De Whisky is uitverkocht.

De Vijfde cask Whisky  jaargang 2015-2019 . De Whisky is uitverkocht.

De zesde cask whisky jaargang 2016-2020.
De grote flessen zijn uitverkocht.
Bestel hier 10 cl. Whisky zesde cask.

De Whisky heeft 46% alcohol.