Over ons

De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen. Deze watermolen met een onder- en bovenslagrad wordt gevoed door de Lingsforter beek. In het café de Schenkerij met haar rustieke terras is het aangenaam verpozen. Bekend is het café door het assortiment koffie- en theevariaties. Een bezoek is de moeite waard. Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, dat van molenaar en stoker aanschouwen. 

Een oude watermolen herleeft. In een eeuwenoud watermolen gebouw is een sfeervolle schenkerij ingericht met een rustiek terras. In de Schenkerij worden de eigen gestookte jenever, kruidenbitters en likeuren geserveerd. U kunt daar ook terecht voor koffie met vlaai en andere dranken en hapjes. Ook kunt u terecht voor een heerlijk lunch.
Tijdens de rondleiding met gids of een bezichtiging(zonder gids) aanschouwt u de twee ambachten; dat van molenaar en stoker. De rondgang voert u langs de zakkenvullerij, het maalwerk, de maalstenen, het luiwerk, de kruiden zolder en de distilleerderij.

Familie bedrijf De IJsvogel.

De IJsvogel is opgericht in 1993 door Toon en Corrie van den Reek. 
Nu is de IJsvogel in handen van Marieke van den Reek en Stoker Pieter Verschuren.
Samen met hun kinderen Rick en Loes Verschuren vormen ze een hecht gezin en bedrijf.
Ook Lonneke van den Reek, de zus van Marieke werkt volop mee als vrolijke gastvrouw in de watermolen.
Toon van den Reek is samen met Rick Verschuren verantwoordelijk voor het afvullen en etiketteren van alle dranken.
Ook verzorgen zei de heerlijke gerechten die serveert worden in de watermolen.

Productie Proces

De IJsvogel produceert al haar dranken zelf.
In het dorpje Lomm, 3 km. van Arcen staat onze Productie loods. 
Onze stoker Pieter Verschuren stookt en mengt alle dranken.
De Dranken worden afgevuld en geëtiketteerd door Toon van den Reek en Rick Verschuren.

 

Graanbranderij De IJsvogel bedient fijnproevers

“Elk distillaat heeft eigen unieke geur, kleur en smaak”

Graanbranderij de IJsvogel distilleert jenevers, likeuren, gins, kruidenbitters en whisky. Pure Ambacht.
Met zorg én liefde. En dat proef je. Puur, als borrel of bij de koffie, in een mix of cocktail. Perfect voor horecaprofessionals die fijnproevers op hun wenken willen bedienen.

Het café op de hoek, dat na een laatste biertje nog een kruidenbittertje of jenevertje schenkt. De espressobar, koffiecorner of restaurant die naast  koffie verrassen met een likeurtje. De hippe bar die Scoort met een gin-variant. Tientallen distillaten levert Graanbranderij de IJsvogel inmiddels onder eigen label aan horecaprofessionals, streekwinkels en slijterijen. Allemaal zaken die ambachtelijke kwaliteit stellen en hun gasten extra willen laten genieten.

Bijzondere distillaten, gestookt in de Wijmarsche Watermolen, een kleinschalige, haast sprookjesachtige setting, de perfecte voedingsbodem voor de mooie range aan dranken. Elk distillaat heeft een eigen unieke geur, kleur en smaak, waarin je de identiteit van de grondstoffen kunt terugvinden. Daarnaast produceert meesterstoker Pieter Verschuren op aanvraag specifieke “eigen” distillaten of streekproducten zoals aspergelikeur en blauwe bessen likorettes. Dat kan in kleine opgave, ook met een eigen speciale fles en etiket. Een mooi visitekaartje voor je bedrijf.

Elk product is hem lief: van de klassiekerslijn in een zogenaamde kelnerfles, een ouderwetse jeneverfles, die bestaat uit drie soorten jenever, een kruidenbitter en twee gins tot de speciale IJsvogel Whisky. Trots is Pieter op de eikenhouten vaten gelagerde korenwijn die in 2017 is verkozen tot lekkerste korenwijn van Nederland door het Wagenings jenevercollege. En als hij dan toch een favoriet moet kiezen in de rits aan likeuren, dan pikt hij er twee uit: De Tante Jet koffielikeur, de smaak neigt naar Haagse hopjes. En de Bossche bollen likeur, ook heerlijk.

Met winkel, werkend museum, café en terras is de authentieke graandistilleerderij in de historische watermolen een echte toeristische trekpleister in het Limburgse Land. Marieke van den Reek en Pieter Verschuren nodigen ondernemers graag uit te laten zien hoe het ambacht in hun bedrijf werkt.
Een boeiende en smakelijke ervaring.

Horeca Misset,
Susan Wiendels, nov 2019.