Graanbranderij
De IJsvogel

Over ons

De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen. Deze watermolen met een onder- en bovenslagrad wordt gevoed door de Lingsforter beek. In het café de Schenkerij met haar rustieke terras is het aangenaam verpozen. Bekend is het café door het assortiment koffie- en theevariaties. Een bezoek is de moeite waard. Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, dat van molenaar en stoker aanschouwen. 

Een oude watermolen herleeft. In een eeuwenoud watermolen gebouw is een sfeervolle schenkerij ingericht met een rustiek terras. In de Schenkerij worden de eigen gestookte jenever, kruidenbitters en likeuren geserveerd. U kunt daar ook terecht voor koffie met vlaai en andere dranken en hapjes. Ook kunt u terecht voor een heerlijk lunch.

Tijdens de rondleiding met gids of een bezichtiging(zonder gids) aanschouwt u de twee ambachten; dat van molenaar en stoker. De rondgang voert u langs de zakkenvullerij, het maalwerk, de maalstenen, het luiwerk, de kruiden zolder en de distilleerderij.

We zijn zeer vereerd dat we de Voila Terras award 2024 gewonnen hebben. Het beste Terras van Limburg.