Over ons

De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd; De Wijmarsche Watermolen. Deze watermolen met een onder- en bovenslagrad wordt gevoed door de Lingsforter beek. In het café de Schenkerij met haar rustieke terras is het aangenaam verpozen. Bekend is het café door het assortiment koffie- en theevariaties. Een bezoek is de moeite waard. Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, dat vanmolenaar en stoker aanschouwen. Ook organiseert de IJsvogel diverse fiets- en wandeltochten zoals Trappen en Happen.

Een oude watermolen herleeft. In een eeuwenoud watermolen gebouw is een sfeervolle schenkerij ingericht met een rustiek terras. In de Schenkerij worden de eigen gestookte jenever, kruidenbitters en likeuren geserveerd. U kunt daar ook terecht voor koffie met vlaai en andere dranken en hapjes.
Tijdens de rondleiding met gids of een bezichtiging(zonder gids) aanschouwt u de twee ambachten; dat van molenaar en stoker. De rondgang voert u langs de zakkenvullerij, het maalwerk, de maalstenen, het luiwerk, de kruiden zolder en de distilleerderij.

Een bezoek waard

Een bezoek aan de watermolen is een boeiende en leerzame ervaring. Een bezichtiging brengt u langs de twee ambachten die hier uitgevoerd worden; dat van alcoholstoker en molenaar. Zie rondleidingen.
In het bijbehorende café “de Schenkerij” met haar rustieke terras kunt u genieten van de overheerlijke borrels en likeuren die Graanbranderij “de IJsvogel” stookt.