IJSVOGEL Bezoek onze webwinkel! Kom winkelen! IJSVOGEL Bezoek onze webwinkel! Kom winkelen! IJSVOGEL Boek onze webwinkel! Kom winkelen! IJSVOGEL Bezoek onze webwinkel! Kom winkelen!

Helaas zijn wij gesloten in verband met de nieuwe maatregelen betreft Covid 19. 

Onze webwinkel is altijd open! www.ijsvogel.com

 

 

Een bezoek aan de watermolen is een boeiende en leerzame ervaring. Een bezichtiging , met een rondwandel gids (€6,- p.p.) brengt u langs de twee ambachten die hier uitgevoerd worden; dat van alcoholstoker en molenaar. Reserveren is niet nodig.

 

 

Onze webwinkel is altijd open!

Graanbranderij de IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. Wij stoken jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes. Het paradepaardje is de op eikenhouten vaten gelagerde korenwijn. De IJsvogel levert haar dranken aan Groothandels, Slijterijen, Horeca en particulieren. Specialist zijn wij in het vervaardigen van Streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd.

IJsvogel Nieuws:

IJsvogel Whisky:

Sinds 2012 produceren wij ook Whisky.

Het zesde vat Whisky wordt in September gebotteld.

IJsvogel Whisky PX whisky 50 months, 6de botteling 2020

Gestookt en gelagerd in juli 2016. Na een periode van 50 maanden (4 jaar) wordt deze whisky gebotteld op 46%. De bijzondere smaak dankt de whisky aan de lagering op Pedro Ximénez Sherry Cask, welke vele jaren is gebruikt voor deze sherry.

PX sherry is een uitzonderlijk zoete sherry met een bijna ondoorzichtige donkerbruine kleur. Door de druif eerst 10 tot 15 dagen in de zon te laten drogen alvorens deze ‘rozijnen’ te persen, wordt de basis van deze sherry gemaakt. Door de wijn langere tijd op eikenhouten vaten te laten rijpen ontstaan er fruitige aroma’s van vijgen en noten en bovenal rozijnen. Deze smaken zijn terug te vinden in de 6de botteling van de IJsvogel Whisky. Weer een unieke ijsvogel whisky die zijn weerga niet kent.

Pedro-Ximénez is een witte druif die voornamelijk gebruikt wordt om een gelijknamige sherry van te maken. De druif wordt voornamelijk verbouwd in Spanje en wel in de Denominacion de origen. Er gaan verschillende verhalen over de oorsprong van de druif. Eén van de verhalen is dat de druif in de 16e eeuw zou zijn meegenomen uit Nederland door een soldaat van Karel V genaamd  ‘Pedro Siemens’.

De 70 cl. en 10 cl. flessen flessen zijn te bestellen; 

De whisky 70 cl. is uitverkocht.   

Whisky 10 cl.

Een bezoek waard

Een bezoek aan de watermolen is een boeiende en leerzame ervaring. Een bezichtiging brengt u langs de twee ambachten die hier uitgevoerd worden; dat van alcoholstoker en molenaar.

Zie rondleidingen.

Openingstijden:

De IJsvogel
Schans 20A
5944 AG ARCEN
077-4731240
www.ijsvogel.com
info@ijsvogel.com

Openingstijden 2021

Januari en Februari gesloten.

Vanaf 5 Maart:
Vrijdag t/m Maandag 11.00 tot 18.00 uur.
Dinsdag, Woensdag en Donderdag op afspraak vanaf 10 personen

1 april t/m 6 november:
Elke dag open van 11.00 tot 18.00 uur

Vanaf 7 november tot 2 januari: (gesloten op 25 December en 1 Januari)
Vrijdag t/m Maandag 11.00 tot 18.00 uur.
Dinsdag, Woensdag en Donderdag op afspraak vanaf 10 personen

vanaf 3 januari gesloten.

Webwinkel is altijd open!