Trappen en Happen

De kosten per persoon excl. drankjes zijn € 38,50.

Deelname kan vanaf 1 persoon. Ook uitermate geschikt voor grote en kleine groepen.
Fietshuur: fiets € 9,50 , kinderfiets € 6,00 , Tandem € 17,50 , Kinderzitje € 2,25 , Electrische fiets €20 , Kidcar €12,50 , Step €7,50
Het Arrangement loopt vanaf Pasen tot en met September elke dag.
In Maart en oktober en November alleen in de weekenden, doordeweeks op aanvraag.
In December tot en met Februari is het arrangement niet mogelijk.
Vertrek tussen 11.00 en 12.00 uur.
Aankomst tussen 18.00 en 19.00 uur.

Er zijn  3 fietsroutes:

De Maas en bosroute 25 km.

Vanuit Graanbranderij de IJsvogel, gevestigd in de oude watermolen te Arcen, waar u de tocht begint met een kopje koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai, gaat de tocht naast Barbara’s weerd richting Rozendorp Lottum. Lottum is het centrum van de rozenteelt in Nederland. In de even jaren wordt hier het rozenfestival gehouden: tuinen worden op de straten aangelegd en er worden mozaïeken en figuren van rozen gemaakt.

Vanuit Lottum fietsen we naar Grubbenvorst en met het veerpont naar Velden. Velden is het grootste dorp van de Gemeente Arcen en Velden. In Velden krijgt u een bijzonder voorgerecht bij de “Chinese Muur”. Hiervan gaan we door een aantal gehuchten naar restaurant ‘Jagersrust” aan de Duitse grens. Vroeger was dit een drukke grensovergang, waar uiteraard veel gesmokkeld werd. Hier kunt u genieten ven een overheerlijke soep.

Door het natuurgebied wat grenst aan de Ravenvennen en door de Kasteelse bossen fietst u naar Arcen. In het centrum van dit pittoreske dorpje ligt “Alt Arce”, alwaar u op het terras aan de Maas geniet van uw overheerlijk hoofdgerecht, wat aangepast is aan de seizoenen. Na uw maaltijd loopt u naar ijssalon Clevers voor een ijselijk lekker nagerecht. Ook kunt u een wandeling maken langs de Maas en door de kern van Arcen.

De Maasduinenroute 40 km.

Vanuit Graanbranderij de IJsvogel, gevestigd in de oude watermolen te Arcen, waar u de tocht begint met een kopje koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai, gaat de tocht langs de Kasteeltuinen en door de Kasteelbossen naar “Jachthut op den Hamert”. Dit restaurant ligt bij de ingang van het Nationaal Park de Maasduinen. Hier staat een verrukkelijk voorgerecht op u te wachten.

Vanuit de Jachthut fietsen we door het prachtige maasduinen gebied richting het mooie plaatsje Well. U komt naast het volledig gerestaureerde Kasteel van Well. In het oude centrum komt u bij Herberg “Onder de Linden”, waar het tweede gerecht de soep wordt opgediend.

We vervolgen onze tocht door Well richting Maasbrug, hier steken we de Maas over en fietsen langs de rivier naar het veerhuis “Tant Jet”. Hier kunt u tijdens het hoofdgerecht genieten van de passerende boten en het unieke fietsveer.

Vanuit Tante Jet fietsen we door een natuurgebied en het dorp Broekhuizenvorst naar Broekhuizen. Hier nemen we het veerpont naar Arcen en fietsen langs de Hertog Jan brouwerij naar het centrum van Arcen. Midden in het centrum ligt de veelgeprezen Ijssalon Clevers waar het ijselijk lekker nagerecht op u staat te wachten.

De Maas en Peel route 40 km

Vanuit Graanbranderij de IJsvogel, gevestigd in de oude watermolen te Arcen, waar u de tocht begint met een kopje koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai, gaat de tocht langs Barbara’s Weerd en langs de Maas naar Lomm. Via de hoogwatergeul fietst u met een geweldig uitzicht over de Maas naar Velden, waar uw voorgerecht op de markt bij Hostellerie de Maasduinen klaar staat. Vanuit de markt fietst u terug naar de Maas, en neemt het veerpont naar Grubbenvorst.

Na Grubbenvorst fietst u door het natuurgebied Kaldenbroek en later door het Peelgebied.
Via een lange route door een schitterend gebied komt u in Hegelsom, Meterik en daarna Horst. Wat de moeite waard is om even het centrum in te gaan.
Vanuit Horst fiets u naar Melderslo naar het Nationaal asperge- en champignon museum. .

Hier krijgt u de soep opgediend. Tegen een geringe vergoeding kunt u het museum bezoeken. Speciaal voor u een korting van € 1,- p.p.
U betaald €6,- p.p. in plaats van € 7,- p.p.
Beslist de moeite waard.

Na de locht gaat u door de bossen en prachtige natuur van een oude Maasarm naar het dorp Broekhuizen. Onderweg komt u nog langs een blauwebessen informatiecentrum. In Broekhuizen kunt u het hoofdgerecht gebruiken bij café-restaurant Maaszicht. Hier neemt u het veerpont naar Arcen en fietst langs de Hertog Jan brouwerij naar het centrum van Arcen.

Midden in het centrum ligt de veelgeprezen IJssalon Clevers waar het ijselijk lekker nagerecht op u staat te wachten.

Voor reserveren of informatie;

info@ijsvogel.com